Trine Skei Grande ble 17. januar utnevnt som ny kulturminister. Stiftelsen Dam gratulerer! Foto: Venstre

– Stiftelsen Dam gratulerer Trine Skei Grande med posten som kulturminister. Hun erfaring som kulturbyråd i Oslo, og kjenner dette feltet godt. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Stiftelsen Dam er en av Norsk Tippings overskuddsmottakere, og mottar hvert år 6,4 prosent av selskapets overskudd til fordeling til helseprosjekter og -forskning.

For stiftelsen er det viktig å jobbe for å verne enerettsmodellen, og sørge for en ansvarlig spillpolitikk i Norge. I Jeløya-plattformen understrekes det at enerettsmodellen fortsatt skal være gjeldende i Norge.

– Vi er tilfreds med at regjeringen fortsatt legger enerettsmodellen til grunn. Den sikrer hensynet til de spilleavhengige, samtidig som det gir inntekter til samfunnsnyttige formål. Vi håper også at kulturministeren ser behovet for et forbud mot ulovlig pengespillreklame på tv og internett, sier Lillehagen.

Les også: Venstre vil gi 10 millioner til ungdomshelse

Stiftelsen Dam ser også fram mot samarbeid med flere av regjeringens medlemmer, blant annet helseminister Bent Høie (H), eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) og minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø (V).