Generalsekretær Hans Christian Lillehagen skal reise fra Alta i nord til Kristiansand i sør gjennpm prosjektet «Dam-tur». Her sammen med Jan Nilsen fra et besøk hos Fauske Røde Kors. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

– Jeg gleder meg veldig til det. Sammen skal vi vise hva prosjektene betyr for organisasjonene og lokalmiljøene, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

10.000 prosjekter

25. september i år tok stiftelsen i bruk sitt nye navn (Stiftelsen Dam), og i den forbindelse ønsker både medlemsorganisasjonene og stiftelsen å markere hva de sammen har fått til. Resultatet var det som har fått navnet Dam-tur – en rundreise gjennom landet for å besøke prosjekter som stiftelsen har støttet.

– I løpet av 2019 runder vi 10.000 prosjekter som har fått støtte gjennom oss, og totalt har vi fordelt over fire milliarder kroner siden oppstarten i 1997. Bak disse tallene ligger det en enorm innsats fra frivillige, prosjektledere, deltakere og organisasjonene, og med Dam-tur håper vi å kunne vise fram noe av dette samfunnsbidraget, sier Lillehagen.

Felles mål

Stiftelsen har 38 medlemsorganisasjoner som alle har valgt seg ut et av sine favorittprosjekter rundt om i landet. Deretter har de invitert Lillehagen med på besøk til prosjektet.

– Vårt felles mål er å bedre folks helse gjennom deltakelse, aktivitet og mestring. Det skal vi vise fram over hele Norge, og det blir veldig spennende, sier Lillehagen.

Følg med på Dam-tur

Og selvsagt skal prosjektene dokumenteres og deles med alle som er interessert. På denne siden kan du følge med på alle prosjektbesøkene. Ved å klikke på de små fuglene på kartet (se også under) kan du se hvilke prosjekt som skal besøkes, og du kan klikke deg videre inn i stiftelsens prosjektbibliotek, for å lese mer om prosjektene som skal besøkes.

Når et besøk er gjennomført vil fuglene endre farge til mørkeblå, og da kan du også se bilder fra besøkene og lese intervjuer med prosjektdeltakere.

– Det er et ambisiøst prosjekt, men vi opplever at det er en gjensidig nytte i å møte menneskene bak prosjektene. For meg personlig blir det mange fine møter med mennesker, og det gjør meg ekstra stolt av å bidra til den jobben stiftelsen gjør, sier Lillehagen.

Her kan du se oversikt over alle prosjektene som skal besøkes: