25. mars åpnet Stiftelsen Dam Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien. En snau måned senere har hele 86 prosjekter fått støtte gjennom programmet.

Og nå er rammen på 20 millioner kroner snart brukt opp.

– Vi har hatt enorm pågang til programmet, så det er tydelig at dette har vært etterlengtede midler for organisasjonene, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Siste innvilgelser neste uke

Generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Senest det siste døgnet har det kommet inn over 20 søknader, og for å unngå at noen sender inn søknader etter at pengene er brukt opp, stenges det for mottak av nye søknader fredag 24. april klokken 23.59.

– Det blir mulig å sende inn søknader ut dagen i morgen, og deretter stenger vi programmet. Fagutvalget vil da gjøre sine siste vurderinger, og vi forventer at de siste innvilgelsene kommer i slutten av neste uke, sier Lillehagen.

Stort behov for mer penger

Stiftelsen Dam åpnet ekstraprogrammet for å møte store behov i helseorganisasjonene som følge av den pågående epidemien. Organisasjonene, som representerer mange mennesker i de sårbare gruppene, har både hatt sterke behov for omstilling og store inntektstap denne perioden.

– Vi er glad for at vi kunne bidra gjennom dette programmet, men vi vet at behovene for friske midler til omstilling i organisasjonene er mangedoblet den rammen vi hadde mulighet til å sette av, sier Lillehagen.

Les også: «For 1,6 million nordmenn er «gradvis gjenåpning» umulig»

Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien

  • 25. mars åpnet Stiftelsen Dam Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien.
  • Rammen i programmet var på 20 millioner kroner.
  • En snau måned senere har 86 prosjekter har fått støtte med til sammen 14,9 millioner kroner.
  • Siste mulighet for å sende inn søknader blir fredag 24. april klokken 23.59, og siste tildeling blir i påfølgende uke.