Daglig leder i Sunne kommuner, Årstein Skjæveland og Cathrine Skar fra SoCentral på nettverksdagen onsdag. Foto: Jan Melby/Stiftelsen Dam

Sunne kommuner er et nettverk av kommuner og fylkeskommuner som setter folkehelse høyt i sitt virke og samfunnsplanlegging. Sunne kommuner er en del av Verdens helseorganisasjons «Healthy Cities», som jobber både lokalt, nasjonalt og internasjonalt for å skape gode lokalsamfunn.

Onsdag arrangerte de nettverksdag for sine medlemmer og temagrupper, der målet var å inspirere til samarbeid for å skape flere gode folkehelseprosjekter i kommunene.

Stiftelsen Dam deltok på nettverksdagen, sammen med Gjensidigestiftelsen, og Helsingforskomiteen, for å fortelle om alle midlene som deles ut til gode folkehelseprosjekter og – tiltak.

– Vi har besøk av @Gjensidigestift og @Stiftelsen Dam for å høre om alt det gode arbeidet de støtter (og bli inspirert til nye prosjekter!), skriver Sunne kommuner på Twitter.

Blant andre deltakere var SoCentral som er et innovasjonsmiljø som utvikler løsninger for blant annet helse og velferd. I sitt innlegg snakket en av medeierne, Cathrine Skar, om begrepet «intrapenørskap» og folkehelse. Tanken er at man skal stimulere sin egen organisasjon til å skape de gode ideene og prosjektene.

Fakta om Stiftelsen Dam

  • Frivillighetens egen stiftelse.
  • Eier og forvalter overskuddet fra Extra-spillet.
  • I 2015 har vi delt ut rundt 240 millioner kroner til omlag 600 prosjekter.