Nissen har en helt spesiell overraskelse til prosjektlederne til Rådet for psykisk helse. Ilustrasjon: PicMonkey

For hver eneste dag denne adventstiden presenterer Rådet for psykisk helse et prosjekt som har fått støtte fra Stiftelsen Dam, på sin profil på Instagram.

Aller først ut var forsker Mona Sommer.

– Mona er veldig glad for å få muligheten til å utforske hva unge voksne med psykiske helseproblemer opplever er til god hjelp for å styrke sin deltakelse i skole og arbeid, skriver Rådet i den første «luken» av julekalenderen.

Rådet for psykisk helse hyller Extra-prosjekter gjennom hele adventstiden. Skjermdump: Instagram

Sommers prosjekt heter Ung og inkludert, og er et forskningsprosjekt som gjennomføres ved Høgskolen i Buskerud.

Det er prosjektkoordinator Charlotte Elvedal som har hatt ideen til den originale julekalendere, som naturlig nok har blitt tatt godt i mot blant de mange prosjektlederne, som nå får litt velfortjent hyllest fram mot jul.

Hun forteller til Rådets nettside at hun ønsket å spre de gode nyhetene om prosjektmidlene, og sendte en oppfordring til alle om å sende inn bilde og fortelle om prosjektene de er eller skal i gang med.

Tanken er at det skal gi prosjektlederne en mulighet til å si noe om hva de er opptatt av, og at «folk flest» skal få innblikk i noe av det som rører seg på feltet.

– Vi er i alle fall veldig glade for at så mange har lyst til å delta i denne Extrakalenderen, sier Charlotte.

Stiftelsen Dam slutter seg til hyllesten, og benytter sjansen til å takke alle prosjektledere, frivillige og organisasjoner som gjør alle de flotte helseprosjektene mulig. Riktig god avdent, og husk å følge Rådet for psykisk helse på Instagram, for å få med deg hele julekalenderen!