Er du innafor?

Neste års Lev Vel-konferanse skal avholdes 22. mars på Gamle Museet i Oslo. Temaet er utenforskap, og her kan du få en smakebit av programmet!

DAM Redaksjonen • 20 Oct. 2016

– Vi mennesker er klodens kanskje aller mest sosiale dyr. Vi trenger andre til nesten alt som betyr noe. Vi trenger andre for trygghet, for å lære og for ha tilhørighet. Uten dette er vi lite og det er grunnen til at utenforskap er en så stor belastning, sier ledende fagsjef i Stiftelsen Dam, Jan-Ole Hesselberg.

Frivilligheten har en nøkkelrolle

Utenforskap brukes for å beskrive personer og grupper som står utenfor de fellesskapene som er viktig for dem – enten det er i arbeidsliv, utdanning eller sosiale nettverk, og årsakene til utenforskap er mange. Samtidig vet vi at det kan være små grep som gjør at de som er utenfor opplever å i steden være «innafor». Og ofte spiller frivilligheten en nøkkelrølle for å løfte folk inn i varmen. På Lev Vel 2017 ønker vi å løfte tematikken utenforskap, og forsøke å finne noen løsninger for hvordan vi kan sørge for å lage gode rammevilkår for at frivilligheten kan bidra på best mulig måte.