Noman Mubashir har lenge jobbet med å bryte ned fordommer, både som tv-reporter, programleder og forfatter. 22. mars kommer han til LEV VEL for å snakke om egne erfaringer som skeiv norskpakistansk muslim.

Noman Mubashir er journalist, forfatter og skuespiller, med bakgrunn fra blant annet NRK.

Han startet karrieren som reporter for Migrapolis på NRK, og har senere jobbet som nyhetsanker i Østlandssendingen og som programleder for livssynsserien Oh My God og reiseserien Hva har du i bagasjen?. Han har også laget dokumentarserien En Noman i Pakistan.

Mubashir har jobbet for å øke aksepten for muslimer i Norge, og i 2016 sto han fram som homofil.

MELD DEG PÅ LEV VEL 2017 HER

Vi har stilt alle innlederne på konferansen de samme tre spørsmålene, og frem mot konferansen presenterer vi samtlige på våre nettsider!

 

– Når har du følt deg utenfor?

– Når du sitter på en fest eller i garderoben på SATS og gutta rundt deg forteller homovitser uten å vite at han ved siden av er skeiv.

– Hva tror du må til får å få flere mennesker «innafor»?

– Vi må skape et samfunn hvor vi fra barndommen blir oppdratt til å forstå at alle mennesker er like mye verdt, og at vi ikke skal se ned på verken muslimer, skeive, en som bruker briller eller hijab eller er mørkere eller lysere i huden enn deg selv.

– Hva skal du snakke om på Lev Vel?

– Jeg skal snakke om mine egne erfaringer som skeiv, norskpakistansk muslim.

 

SE HELE PROGRAMMET TIL LEV VEL 2017 HER

 

LEV VEL

  • LEV VEL er Stiftelsen Dams årlige fagkonferanse.
  • Konferansen inngår som et ledd i en større kampanje, som fokuserer på et overgripende tema innen helse og frivillighet.
  • Det overordnete målet med Lev Vel er å synliggjøre utfordringer, og å bidra til samfunnsendring, gjennom frivilligheten, slik at mennesker kan få bedre liv.
  • Temaet for LEV VEL 2017 er utenforskap, og konferansen har fått navnet #innafor.

Møt flere innledere her: