Hans Christian Lillehagen er generalsekretær i Stiftelsen Dam. Han gleder seg til å ønske 250 konferansegjester velkommen på LEV VEL.

Hans Christian Lillehagen er generalsekretær i Stiftelsen Dam, og kan skryte på seg å ha vært til stede på samtlige LEV VEL-konferanser.

I år er temaet utenforskap  – et tema Hans Christian tror mange kan kjenne seg igjen i, også han selv.

MELD DEG PÅ LEV VEL 2017 HER

 

Vi har stilt alle innlederne på konferansen de samme tre spørsmålene, og frem mot konferansen presenterer vi samtlige på våre nettsider!

– Når har du følt deg utenfor?

– Jeg har følt meg utafor mange ganger, og gjør det fremdeles noen ganger. Mye mer i oppveksten enn i dag. Vennene mine var veldig viktige for meg. Jeg har nok vært en som kjemper i det stille og som nok også har utholdenhet. Det har jeg lært om meg selv, og det er noe jeg har oppdaget ganske nylig.

– Om jeg skal være veldig konkret, så var jeg av de siste som ble valgt når det skulle plukkes lag til fotball på skolen. Men jeg var ikke så verst i håndball og basket, så det ordna seg. Jeg ble kalt femi, det var nok ganske sårt for meg. Men jeg har vel aldri opplevd at det har holdt meg utenfor.

– Hva tror du må til får å få flere mennesker «innafor»?

– For mange så holder det å ha én god venn. Det hjelper med gode voksne rollemodeller, noen som tror på deg. Utenforskap kan noen kjenne på hele livet, andre bare i perioder.

– Jeg tror man må se andre, utover seg selv. Men også stille krav og være tydelig. Likegyldighet og unnlatenhet avler utenforskap, enten det er på skolen, i arbeidslivet eller på fritida. Vi må bry oss, ha det litt gøy og vi må kjempe for dem som trenger det mest.

–Hva skal du snakke om på LEV VEL?

– Jeg skal ønske velkommen, og det gleder jeg meg veldig til. Det blir en dag proppfull av masse spennende folk. Så jeg skal nok si minst mulig.

 

SE HELE PROGRAMMET TIL LEV VEL 2017 HER

LEV VEL

  • LEV VEL er Stiftelsen Dams årlige fagkonferanse.
  • Konferansen inngår som et ledd i en større kampanje, som fokuserer på et overgripende tema innen helse og frivillighet.
  • Det overordnete målet med Lev Vel er å synliggjøre utfordringer, og å bidra til samfunnsendring, gjennom frivilligheten, slik at mennesker kan få bedre liv.
  • Temaet for LEV VEL 2017 er utenforskap, og konferansen har fått navnet #innafor.

Møt flere innledere her: