Jan-Magne Vik Sletten (f.v.), Isabel Aanes og Kristoffer Tafjord utgjør redaksjonen i TV BRA, og de skal lage tv-sending fra LEV VEL. Foto: TV BRA

TV BRA er en nett-tv-kanal av og for psykisk utviklingshemmede. Kanalen er en del av Nordnes Verksteder i Bergen, og har som mål å skape spennende arbeidsplasser for personer med utviklingshemming innen journalistikk og tv-produksjon.

Tanken er at målgruppen skal få komme til ordet, og bidra til at mennesker med utviklingshemming får en større plass i samfunnet.

TV BRA har på kort tid rukket å bli et populært tilbud, og fra 2017 utvider kanalen til større deler av Vestlandet, blant annet med et eget lokalkontor i Sogn og Fjordane. Både etablering av kanalen og Vestlandssatsingen er støttet av Stiftelsen Dam.

Her kan du se TV BRA!

Like før jul fikk TV BRA innvilget søknaden til Stiftelsen Dam, om å videreutvikle konseptet til å gjelde større deler av Vestlandet. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Og når Stiftelsen Dam arrangerer LEV VEL 22. mars, tar redaksjonen i TV BRA turen over fjellet, for å lage egne reportasjer og intervjuer fra konferansen, som i år handler om utenforskap.

Et tema som redaksjonsmedlemmene sier at de kan kjenne seg godt igjen i.

Se video: Stiftelsen Dam overrasker TV BRA med penger

MELD DEG PÅ LEV VEL 2017 HER

Vi har stilt alle innlederne på konferansen de samme tre spørsmålene om utenforskap, og her kan du også se hva redaksjonen i TV BRA svarer:

Isabel Aanes, reporter:

– Når har du følt deg utenfor?

– Når jeg har vært sammen med mennesker, som jeg ikke kjenner så godt, eller som har tema som jeg ikke vet hva jeg skal si eller svare på.

– Hva tror du må til får å få flere mennesker «innafor»?

– Det er et veldig godt spørsmål, for og være helt ærlig, så har jeg ikke så mye og svare på det, men jeg tror at man må invitere mennesker til en samtale, eller til noe sosialt og inkluderende, for at de skal føle seg eller være mer innafor. Det funker på meg, tror jeg.

– Hva skal du gjøre på LEV VEL?

– Jeg skal filme, også tror jeg at jeg kommer til og intervjue noen, og stille noen spørsmål om hva de gjør på konferansen. Rett og slett være reporter/journalist.

 

Jan-Magne Vik Sletten, fotograf:

– Når har du følt deg utenfor?

– Første gang jeg følte meg utenfor var da jeg var liten og ikke fikk være med de andre å leke. Nå som voksen, føler jeg meg utenfor når jeg ikke blir trodd.

– Hva tror du må til får å få flere mennesker «innafor»?

– Folk må ville bli kjent med oss og folk som er litt annerledes enn dem selv.

– Hva skal du gjøre på LEV VEL?

– Jeg skal filme for TV BRA.

 

Kristoffer Tafjord, reporter:

– Når har du følt deg utenfor?

– Jeg føler meg utenfor hvis jeg ikke blir invitert med på noe som jeg har lyst til å være med på.

– Hva tror du må til får å få flere mennesker «innafor»?

– Få flere med utviklingshemming ut på aktiviteter og i et fellesskap.

– Hva skal du gjøre på LEV VEL?

– Være reporter for TV BRA.

 

SE HELE PROGRAMMET TIL LEV VEL HER

LEV VEL

  • LEV VEL er Stiftelsen Dams årlige fagkonferanse.
  • Konferansen inngår som et ledd i en større kampanje, som fokuserer på et overgripende tema innen helse og frivillighet.
  • Det overordnete målet med Lev Vel er å synliggjøre utfordringer, og å bidra til samfunnsendring, gjennom frivilligheten, slik at mennesker kan få bedre liv.
  • Temaet for LEV VEL 2017 er utenforskap, og konferansen har fått navnet #innafor.

Møt flere innledere her: