"Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå. Vi ser stadig flere jenter fra minoritetsmiljøer som står opp og trosser våre egne." Dette skrev Nancy Herz i Aftenposten for snart et år siden. 22.mars kommer hun til Lev Vel-konferansen

Onsdag 22.mars er det igjen tid for Stiftelsen Dams årlige konferanse, LEV VEL. I år er temaet utenforskap, og på scenen får publikum se et bredt spekter av innledere.

I tillegg til innlegg blir det også to panelsamtaler. Den første handler om identiet og utenforskap, og her stiller blant annet Nancy Herz, en av de «skamløse arabiske jentene», som nylig vant Fritt Ords Honnør-pris for engasjementet mot sterk sosial kontroll i minoritetsmiljøer.

Hun får selskap av Synne Lerhol som er generalsekretær i Unge Funksjonshemmede, Anette Trettebergstuen, som er stortingspolitiker fra Arbeiderpartiet, og som nylig ga ut boka HOMO, og Sverre Fuglerud, som ble blind som 7-åring og som i dag jobber i Norges Blindeforbund.

Samtalen ledes av LEV VEL-konferansier Nassima Dzair.

Nassima Dzair er grunnlegger av InterBridge, et sosial entrepenørskap som har nådd ut til tusenvis av unge mennesker.

Den andre panelsamtalen handler om frivillighetens rolle i å bekjempe utenforskap.

Frivilligheten er avgjørende i arbeidet med inkludering. Men hvordan kan vi ruste frivilligheten til å møte befolkningsvekst, sosiale og kulturelle ulikheter, helseutfordringer og minoriteter på en god og inkluderende måte?

Dette panelet blir ledet av kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp, Håkon Haugsbø.

Med seg på scenen får han generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Lisbeth Rugtvedt, Generalsekretær i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen og generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund, Tone Granaas. I tillegg tiller byråd for frivillighet i Oslo, Rina Mariann Hansen (Ap) og leder av helse- og sosialkomiteen i bystyret i Oslo, James Stove Lorentzen (H).

Håkon Haugsbø har vært journalist i blant annet Brennpunkt og Forbrukerinspektørene på NRK. Np er han kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp

Det er fremdeles noen få ledige plasser igjen til konferansen – meld deg på Lev Vel 2017 her!

Se hele programmet til Lev Vel 2017 her!