Det er over 20 år siden forrige stortingsmelding om rehabilitering. På Stiftelsen Dam komme helsepolitikerne fra stortingspartiene for å fortelle hvordan de ønsker å løfte rehabiliteringsfeltet de neste fire åra. Foto: Stortinget

Mer kunnskap, mer ressurser og en egen stortingsmelding, er blant kravene fra de norske helseorganisasjonene når de stiller seg bak et opprop om et løft for rehabiliteringen på Stiftelsen Dams årsmøte 16. mai.

Ikke siden 1997 har det kommet en egen stortingsmelding om rehabilitering, mens stortingsmeldingen «Framtidens primærhelsetjeneste» fra 2015 viser at Norge ikke har kommet særlig mye lenger på disse 20 årene.

Nå mener organisasjonene det er nok, og på et åpent seminar 16. mai, utfordres profilerte helsepolitikere fra stortingspartiene til å presentere sitt partis politikk på rehabiliteringsfeltet de neste fire åra. Seminaret er åpent og gratis for alle.

MELD DEG PÅ SEMINAR OM REHABILITERINGSLØFT HER

Samtlige partier som er representert på Stortinget i inneværende periode har takket ja til å komme (foreløpig har ikke MDG bekreftet hvem som kommer, red. anm.), og hver av politikerne får 10 minutter til sitt innlegg.

Følgende stiller:

  • Olaug Bollestad (KrF), medlem i helse- og omsorgskomiteen.
  • Kari Kjønaas Kjos (Frp), leder av helse- og omsorgskomiteen.
  • Torgeir Fylkesnes (SV), medlem av næringskomiteen, helsepolitisk talsmann i SV.
  • Ketil Kjenseth (V), medlem av helse- og omsorgskomiteen.
  • Kjersti Toppe (Sp), første nestleder av helse- og omsorgskomiteen.
  • Eivind Trædal (MDG), medlem av helse- og sosialkomiteen i Oslo.
  • Tone Trøen (H), medlem av helse- og omsorgskomiteen.
  • Freddy de Ruiter (Ap), medlem av helse- og omsorgskomiteen.

Innleggene fra politikerne kan du få med deg fra klokken 13.50 til klokken 15.10. Se det øvrige programmet på seminaret her.

Les også: Stiftelsen Dam og helseorganisasjonene krever rehabiliteringsløft

FÅ NYHETER OM SEMINARET PÅ FACEBOOK-ARRANGEMENTET HER

Stiftelsen Dam