Generalsekretær Hans Christian Lillehagen er strålende fornøyd med å kunne realisere enda flere helseprosjekter og forskning i 2018 Foto: Yann Aker

2017 blir det første året der Stiftelsen Dam har to fulle runder med tildeling av prosjektmidler for Helse og Ekspress. Fredag 15. september gikk årets siste søknadsfrist ut, og resultatet er 558 søknader til henholdsvis Helse og Ekspress, totalt 1.116 søknader.

– Etter et år med store endringer i søknadsprosessene kan det nå se ut til at antallet søknader har stabilisert seg noe. På både Helse og Ekspress har vi fått litt færre søknader enn i forrige runde. Vi forventer derfor at tildelingsprosenten blir høyere, og det er selvfølgelig gledelig, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Bedre helse

Nytt i 2017 har vært at alle prosjekter som ikke får støtte har fått begrunnelse på avslagene. Med kortere frist mellom søknadsfrist og tildeling, og også kortere tid fra avslag til neste søknadsfrist, er veien fra en god idé til støtte kortere.

– Det betyr at organisasjonene kan realisere flere prosjekter, noe som vil gi bedre helse, mer mestring og inkludering for flere, sier Lillehagen.

SE BILDESERIE: Stiftelsen Dam overrasker prosjekter med penger

Spent på nye prosjekter

I ukene som kommer skal fagutvalget lese og behandle de nye søknadene. Tildeling for Ekspress er 15. november, mens Helse-prosjektene offentliggjøres 15. desember.

– Vi er veldig spente på å lese søknadene, og se nye spennende prosjekter bli realisert, sier Lillehagen.

Les også: Nå kan du nominere ditt prosjekt til Helseprisen 2017