Det ble stor jubel på Fontenehuset i Bergen, da Stiftelsen Dam overrasket medlemmene med penger til prosjektet Ung på huset. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

For aldri tidligere har Stiftelsen Dam fordelt så mye penger som i 2017. Stiftelsen Dam mottar 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping, noe som i 2017 utgjør 277,5 millioner kroner.

Så mye penger har aldri stiftelsen fordelt på ett år tidligere.

– Vi er veldig glad for å kunne bidra til at så mange gode idéer blir realisert, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

HER ER LISTEN OVER TILDELINGEN TIL NYE PROSJEKTER HELSE HØST 2017

Stor bredde i helsefrivilligheten

Med de 140 nye prosjektene som fredag får støtte, vil stiftelsen i løpet av 2017 ha gitt støtte til totalt 944 prosjekter i hele landet i 2017.

– Dette viser hvor bred helsefrivilligheten er. I hvert prosjekt er det mange deltakere, som hver og en får hjelp til å leve gode liv. Det betyr at støtten vi bidrar med gjennom organisasjonene hvert år gir bedre helse for mange tusen mennesker, sier Lillehagen.

Overrasket prosjekter

I uken som har gått har Stiftelsen Dam hatt gleden av å overraske flere prosjekter som får penger (se bilder under).

– Det er veldig givende for oss å være ute hos prosjektene, og se hvor mye glede midlene vi fordeler skaper, sier Lillehagen.

I denne runden har han blant annet møtt unge med psykiske helseutfodringer på Fontenehuset i Bergen, prosjektledere som skal lage mobilt sykkelverksted, app-utviklere i Oslo og sentralstyrene til både Landsforeningen for hjerte- og lungesyke og Norske Kvinners Santitetsforening. Felles for alle er at de forteller hvor mye støtten betyr.

– Vi er ikke bedre enn de søknadene vi får inn, så den gleden vi får ta del i er helt klart organisasjonene, prosjektlederne og de mange frivillige ildsjelene der ute sin fortjeneste, sier Lillehagen.

Vil du søke midler fra Stiftelsen Dam? Ta en titt i vårt prosjektbibliotek for inspirasjon!

HER ER LISTEN OVER TILDELINGEN TIL NYE PROSJEKTER HELSE HØST 2017

Sjekk bilder fra Stiftelsen Dams overraskelsesturné:

 

 

Liker du podcast? Da er det bare å glede seg! @lhlorg får midler til å starte #helsepodden Vi gratulerer

A post shared by Stiftelsen Dam (@extrastiftelsen) on