Den siste uken har hele sekretariatet reist rundt i Norge og overrasket prosjektledere som får midler. Foto: Stiftelsen Dam

– Dette er en gledens dag for veldig mange prosjektledere, organisasjoner, frivillige og deltakere over hele landet, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Generalsekretær Hans Christian Lillehagen

For 15. juni fordeler Stiftelsen Dam 71 millioner kroner til 179 prosjekter gjennom ordningen Helse vår 2018. Dette er den andre av totalt fem tildelinger stiftelsen gjør i 2018 – et år som blir et rekordår for fordeling av midler med hele 302 millioner kroner i inntekter fra Norsk Tipping.

SE HVILKE PROSJEKTER SOM FÅR STØTTE GJENNOM HELSE VÅR 2018 HER

Sterke møter med prosjektledere

De siste ukene har hele sekretariatet reist rund og overrasket prosjektledere med midler.

– Det gir oss et helt nytt perspektiv på hva disse midlene betyr for organisasjonene og deres medlemmer, sier Lillehagen, og legger til:

– Da vi overrasket Nordland Røde Kors med midler til et aktivitetshus på Fauske, så sa prosjektleder Jan at han ikke hadde vært så glad siden ungene hans ble født. Han og veldig mange andre ildsjeler rundt om i landet jobber mange tusen timer for å bidra til at andre skal få bedre helse, og mulighet til å delta i samfunnet. Dette har vært sterke møter med ildsjelene rundt om i Norge, og det gir oss fornyet tro på at pengene som fordeles virkelig kommer til nytte for veldig mange mennesker, sier han.

Sjekk Stiftelsen Dams Instagram-konto for å lese om prosjektledere som ble overrasket med midler!

Tilbakemelding til alle som har fått avslag

Tildelingsprosenten i denne søknadsrunden er på 26,8. Det betyr også at det finnes en del skuffede prosjektledere, som ikke nådde opp denne gangen. Men samtlige av disse vil motta en avslagsbegrunnelse i løpet av sommeren, og dermed mulighet til å forbedre søknaden før neste søknadsfrist, som er 15. september.

– Vi er glad for å ha fått på plass avslagsbegrunnelser. Det er et viktig verktøy for søkerne, og vi ser for eksempel at antall søknader som vurderes som utenfor ordning er redusert, så vi har tro på at dette er nyttig for mange søkere, sier Lillehagen.

Spent på fortsettelsen

Men med de 179 innvilgede prosjektene har stiftelsens portefølje fått nytt påfyll, og i året som kommer skal det bygges ny kunnskap rundt om i hele landet. Det gleder Lillehagen seg til å følge med på.

– Jeg slutter aldri å la meg imponere over hvor mye organisasjonene og prosjektlederne får ut av prosjektmidlene. Vi i sekretariatet gleder oss til å følge alle de nye prosjektene videre, og jeg vil gjerne benytte sjansen til å gratulere alle som har fått prosjektmidler i denne runden, sier han.

SE HVILKE PROSJEKTER SOM FÅR STØTTE GJENNOM HELSE VÅR 2018 HER

VISSTE DU AT DU ALLEREDE NÅ KAN SØKE NYE PROSJEKTMIDLER? LES MER HER!