I 2020 er det 20 år siden Keep Coming Back Band hadde sin første øving. Det feirer de blant annet med en rekke konserter og muligens også ny plate. Foto: Hans Otto Bordvik

Keep Coming Back Band har spilt sammen i 20 år, og har blant annet en plate og en rekke konserter og opptredener på samvittigheten. På merittlisten står blant annet Granittrock, Vær stolt-festivalen og Notodden Bluesfestival.

Men det bandet aller helst vil er at musikken skal bidra til håp for andre. Bandet ble startet av en gjeng tidligere rusavhengige, som møttes hos Anonyme Narkomane. Rusbakgrunnen, og ikke minst veien ut av rusen, er tema for mange av sangene.

– Vi har snakket ganske mye om det i bandet, at vi vil gi andre et håp om at det finnes muligheter, sa Sigmund Øvrum, da Stiftelsen Dam møtte dem like før jul i 2019.

For selv som musikere med lidenskap for musikk er ikke målet verken grammynominasjon eller Oslo spektrum.

– Vi har vel innsett at vi ikke blir store stjerner, men at vi kan nå ut enda litt mer, det håper vi jo, sier Dag Vargset.

Og med penger til prosjektet «Med musikken som speil», så når Keep Coming Back Band i alle fall et av målene sine – en egen konsertrekke på institusjoner og møtesteder i rusomsorgen, der målet er håp og motivasjon til å fortsette arbeidet for et liv uten rus.

Les mer om Keep Coming Back Band her: – Muikken er terapi

Sjekk ut Keep Coming Back Band på Youtube her

Gleden var stor da generalsekretær i Stiftelsen Dam overrasket Keep Coming Back Band med penger til prosjektet «Med musikken som speil». Foto: Stiftelsen Dam

Prosjektinformasjon

Ordningsnavn
Helse høst (2019)
Prosjektnavn
Med musikken som speil
Prosjektet i kortform

I dette prosjektet skal Keep Coming Back Band fremføre konserter på institusjoner og møtesteder i rusomsorgen på Østlandet. Keep Coming Back Band består av tidligere rusavhengige som har vært rusfrie i flere år. Vi har som mål å gi rusavhengige håp og motivasjon til å fortsette arbeidet for et liv uten rusmisbruk. Temaene i sangene er basert på våre egne livserfaringer. Vi opplever at rusavhengige vi møter, finner inspirasjon og håp i musikken og historiene våre.

Organisasjon
Forbundet Mot Rusgift
Org.ledd
Sentralt
Ekstern instans
Keep Coming Back Band
Prosjektleder/forsker

Dag Vargset

Andre fylker for prosjektet
Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold, Østfold
Bevilget
2020: kr 120 000
Startdato
01.01.2020
Sluttdato
31.12.2020
Status
Under gjennomføring

Søknadssammendrag

  • I dette prosjektet skal Keep Coming Back Band fremføre konserter på institusjoner og møtesteder i rusomsorgen på Østlandet. Bandet består av tidligere rusavhengige som har vært rusfrie i flere år. Vi har som mål å gi rusavhengige håp og motivasjon til å fortsette arbeidet for et liv uten rusmisbruk. Temaene i sangene er basert på våre egne livserfaringer. Vi ønsker å gi rusavhengige vi møter inspirasjon og håp mede musikken og historiene våre.

  • Målsettingen er å gi motivasjon og håp til rusavhengige og vise at det er mulig å finne en vei ut av misbruket. Budskapet vårt skal inspirere folk i målgruppen til å mestre eget liv.

  • Den primære målgruppa er rusavhengige på institusjoner og møtesteder for rusavhengige.

  • 350
  • Vi planlegger å gjennomføre 10 konserter/forestillinger ved rusinstitusjoner og møtesteder for rusavhengige på Østlandet. Vi lager manus for en konsertforestilling som vil inneholde sanger fra vårt nye album og noen gamle sanger. Sangene bindes sammen med historier fra våre egne liv fortalt i dialoger oss imellom og i monologer. Dramaturgien utvikles i dynamikken i sangene og temaene i historiene vi forteller. Forestillingen er strukturert fra en åpningssekvens til det første møtet med rusen og videre inn i våre erfaringer med konsekvenser av avhengighet og behovet for forandring, før vi avslutter med stemninger og fortellinger rundt våre liv i dag. Røft skissert kan vi gi de forskjellige delene navn som “rus” - “konsekvens” - “forandring” - “frihet”.
    Vi bruker lang tid på innøving, både for å beherske instrumenter og stemmebruk, og for å kunne framføre den verbale delen på en naturlig og avslappet måte.

  • Fram til 1.1.2020 vil det være manusskriving og innøving av repertoar. Fra 15.12.2019 begynner vi å kontakte aktuelle spillesteder og legge opp en plan for konsertserie som gjennomføres i løpet 2020.