I september ble ExtraStiftelsen til Stiftelsen Dam.
For å feire det nye navnet reiser vi landet rundt og besøker medlemsorganisasjonene våre. Vi kaller det Dam-tur. Ideen er å besøke favorittprosjektene til alle 38 medlemsorganisasjonene i Stiftelsen Dam, og lære mer om hvorfor Dam er viktig for akkurat deres organisasjon og hva de synes om det nye navnet.
Første stopp på reisen er Fredrikstad, hvor vi møtte Bedriftsidrettsforbundet og prosjektet «Ti på topp».
Digital turbok
– Det gjelder å få folk opp av sofaen og over dørstokkmila. Folk som begynner å gå tur fortsetter gjerne med det.
Det sier Stian Olbergsveen, daglig leder i Bedriftsidretten Østfold, som han driver sammen Ole Martin Petersen.
Stian forteller at Bedriftsidretten har satset mye på Ti på topp, en app og nettside med kart og beskrivelse av turstier i nærheten av der du bor. GPS gjør at du kan følge din egen vandring på turkartet. Når du kommer frem sjekkes turen inn i appen, slik at den blir registrert til din profil. Man kan kalle det en slags digital turbok.
På nettsiden kan kan man se både antall turer man har gått og hvor mange forskjellige løyper som er besøkt. Alle som går mer enn ti løyper i løpet av sesongen får premie. I tillegg kåres blant annet årets turgåer, årets turbedrift og årets turbilde.
Konkurranse om å gå mest
De mest ivrige turgåerne havner på topplisten. Det er ikke til å unngå at det for mange går konkurranse i å gå flest turer.
– Vi merker at mange trøkker litt ekstra nå som sesongen går mot slutten. Enten for å stige på rangeringen eller nå de ti turene som kreves for å få premie.
Stian er glad for at konkurransen engasjerer, men påpeker at det viktige er å få folk ut på tur.
– Det er morsomt at noen legger seg litt i selen, men det som betyr noe for oss er folkehelsa.