Keep Coming Back Bands første plate kom i 2009. Her er gutta endelig plateklare. F.v. Jan V. Johansen, Sigmund Øvrum og Dag Vargset. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

– Jeg vil veldig gjerne spille i fengsel, fortalte Sigmund Øvrum til Nettavisen, da Keep Coming Back Band ble intervjuet om sin ferske plate.

Etter nesten ti år som band, og med en rekke opptredener bak seg, var det nemlig endelig klart for bandets første plate i 2009.

Keep Coming Back Band ble startet av tidligere rusavhengige, og planen var å spille på arrangementer for Anonyme Narkomane. Men årene gikk, og etterhvert gikk coverlåter over i egne tekster, noen bandmedlemmer forsvant, mens andre kom til, og tiden var moden for å satse videre.

Gjennom et samarbeid med Forbundet mot rusgift ble det søkt om penger til plateprosjekt. Søknaden ble innvilget, og resten er historie.

Les mer om Keep Coming Back Band her: – Muikken er terapi

Sjekk ut Keep Coming Back Band på Youtube her

Prosjektinformasjon

Ordningsnavn
Forebygging (2006)
Prosjektnavn
Ut av rusen - Inn i musikken
Prosjekttema
Produksjon av CD i musikerkollektiv av rusavhengige
Organisasjon
Forbundet Mot Rusgift
Org.ledd
Sentralt
Prosjektleder/forsker

Sigmund Øvrum

Fylke(r)
Oslo
Bevilget
2007: kr 70 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet

Sluttrapport

 • [Klikk her og skriv inn sammendraget]

  Keep Coming Back Band består av tre rusfrie, rusavhengige menn som har spilt sammen i en årrekke. Medlemmene av bandet ble kjent med hverandre gjennom deltagelse i Anonyme Narkomane. I 2006 søkte de Helse og Rehabilitering om kr. 70 000.- til produksjon av en cd med egne sanger. Midlene ble søkt gjennom Forbundet Mot Rusgift og gitt som forebyggende tiltak.

   

  Et av målene ved prosjektet var et ønske om at musikken skal være med på å spre erfaring, styrke og håp til medmennesker som er berørt av rusavhengighet. Et annet mål var å gå inn i prosessen i samarbeid mot et felles mål og derved oppnå økt selvtillit og tro på egne krefter og egne historier. Bandet ønsket også i utgangspunktet å bruke andre tidligere rusmisbrukere i prosjektet; for eksempel som tekniker og medprodusent. Et overordnet mål var å holde seg rusfri og hjelpe og støtte hverandre, og derved også styrke båndene til hverandre.

   

  Prosjektet strakk seg over to år; dobbelt så langt som opprinnelig planlagt. Opptakene startet beskjedent i øvingslokalet, men ambisjonene vokste og nye muligheter dukket opp. Fra våren det andre året ble alle sangene bortsett fra to mikset under profesjonelle forhold i Livingroom Studio. To av sangene ble også tatt opp der i sin helhet. Til slutt ble opptakene profesjonelt mastret i et eget masteringstudio.

   

  Keep Coming Back Band har kommet styrket ut av prosessen. Hvert enkelt medlem av bandet opplever at forpliktelsene som ligger i å delta i et slikt prosjekt sammen med venner har gitt personlig vekst og trygghet. Vi er blitt bedre musikere. Vi har utviklet samarbeidsformer og knyttet bånd både innad i bandet og ut mot andre musikere og musikktekniske miljøer. Vi er fremdels rusfrie; rundt regnet 25 år til sammen!

   

  Det gjenstår å se i hvilken grad vi klarer å nå målet om å spre budskapet vårt. Vi har foreløpig laget en webside: http://www.keepcomingbackband.com, og vi arrangerer ”release”-konsert på Kampen Scene i april 2009. Vi jobber hardt for å få med oss en bassist og en trommeslager slik at vi kan ta ”ordentlige” spillejobber.